Ma reggel kezdődött a költségvetés vitája az Országgyűlésben...
2016. május 11. írta: Hitelt, de okosan

Ma reggel kezdődött a költségvetés vitája az Országgyűlésben...

Tudósít a Világgazdaság Online Média, egyben reagál az NBM által kiadott hivatalos állásfoglalásra is....

nyar-3151429631_largethumb.jpg

Miért is olyan fontos dátum ez?

Mert többek között ebben az időszakban dől ez az, hogy jövő évre milyen ellátások mértéke változik és legfőképpen, milyen irányban. Hol és hogyan fog spórolni a kormány valamint melyik lesz az a szociális vagy üzleti szféra, amelyik több támogatást tudhat majd magáénak.

Részlet a cikkből:

"Korrekcióra lesz mód: ugyan Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a költségvetés beadásakor azt mondta, hogy nincs olyan terület, amely kevesebbet kapna, azért lesznek, akiknek panaszra lehet okuk. A költségvetés több mint 2500 sorából majdnem 1500 esetében egyetlen fillérrel sem emelkedik az előirányzat az ideihez képest, míg 381 tétel esetében kisebb lesz az állami pénz az ideinél....

... Jelentősebb megtakarítást ér el viszont a kormány néhány szociális programon is: 15 milliárd forinttal – az idei keret 4 százalékával – csökkentik a Start munkaprogram keretét (holott az Európai Bizottság, az IMF és több szakértő szerint is a közmunka helyett inkább az ilyen, az elhelyezkedést segítő programokat kellene növelni). A korhatár alatti ellátásokra (például szolgálati nyugdíjra vagy a balettművészek járadékára) összességében 17 milliárd forinttal, vagyis több mint 15 százalékkal kevesebbet fordítanának. Megtakarítást jelent még, hogy árvaellátásra 3 milliárd forinttal (közel tíz százalékkal) kevesebbet fordítanak jövőre, de hasonló mértékben 3,5 milliárd forinttal csökken az özvegyi nyugellátások értéke is. Csökken a rokkantsági, rehabilitációs ellátások kerete is – a 2,5 milliárdos megtakarítás azonban itt nem éri el a kiadási keret egy százalékát sem. A családi pótlékra szánt keret szintén egy százalékkal, 3,2 milliárd forinttal lesz alacsonyabb az ideinél. "

Összegezzük, mit is olvasunk!

Ezek szerint a családi pótlékon kívül minden szociális járadék csökkenő mértéket mutat és a gyermekek után járó járandóság sem fog emelkedni!

Minden évet úgy indítunk, hogy ez talán sokkal jobb lesz az eddigieknél! Igaz? Nos, most már látjuk, hogy ez az állami támogatások esetében nem lesz így! Erre már biztosan nem számíthatunk!

Mert tervezni mindig kell! Erről szól a jelenünk, de főleg a jövőnk. Például, ha azt támogatná most a költségvetés, hogy legalább 10%-ot emelnének ezeken a szociális juttatásokon, már több jövedelemmel számolhatnának az arra jogosultak. Javulna az életminőségük, s talán lehet, hogy épp ez az összeg kell(ene) egy jövőre esedékes hitelfelvételhez.. De nem így lesz! Most nem!

Mire számítsunk? Hogyan tervezzünk a céljaink elérése érdekében?

Első és legfontosabb feladat a minimum 3 havi KIADÁS-BEVÉTELI lista! Ezt tényleg nem tudom eléggé hangsúlyozni! Nem részletezem, mert már írtunk róla, de olvass csak utána!

Sokan esnek abba a hibába is, hogy bevállalják a második, sőt harmadik munkahelyet is, esetenként akár mind a két szülő is - láttam már ilyet!! -, abba a csapdába ringatva magukat, hogy akkor majd több pénzük és idejük lesz!

És nem hiszik el, hogy egy egyszerű otthoni költségrealizációval is tízezreket takaríthatnak meg! Nem beszélve a megmaradt időről, amit pedig a gyermekeikkel, szeretteikkel tölthetnének!

Hát ennyi a mai okos gondolat!

 

Te sem igazodsz ki a pénzügyek útvesztőiben? Szeretnél hamarabb megszabadulni hitele(i)dtől, de nem tudod, hogyan?

Vagy éppen új hitelen gondolkozol, de nem tudod eldönteni, melyik számodra a legkedvezőbb?

Kérj tőlünk időpontot és minden kérdésedre megkapod a választ!

A pénzügyek egyszerűek, csak kellő rálátás kell hozzá! Nekünk megvan! ... és Neked?

Add meg telefonszámod, egyeztessünk időpontot és meglátod, rövid időn belül Te is nyugodtabban tervezheted a jövődet!

cta3_1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr128708030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása