Milyen jövedelmet fogadnak el a személyi hitelekhez?
2018. december 18. írta: Hitelt, de okosan

Milyen jövedelmet fogadnak el a személyi hitelekhez?

Jövedelem mértéke és típusa

 

A szigorú jogszabályoknak köszönhetően, ma már nehezen lehet elképzelni azt, hogy kapjon személyi hitelt az , aki nem fogja tudni fizetni.

A reklámok ma már nem arról szólnak, hogy ebből menjünk nyári vagy téli vakációra és csak ingatlan fedezetre már nem adják oda. A pénzintézetek egy kölcsön felvétele előtt alaposan átvilágítják az ügyfeleket és teszik ezt pont azért, hogy meggyőződjenek arról, hogy nem terhelik meg túlságosan a pénztárcájukat. Csak az igazolható nettó jövedelmet veszik figyelembe, amit munkából kell , hogy származzon. Azonban van lehetőségünk további bevételeket is elfogadtatni, amelyeket kiegészítő, vagy másodlagos jövedelemnek nevezünk. Nézzük meg, mi az, ami számíthat a hiteligénylés során

Lássuk, hogy mik ezek:

Elsődleges jövedelem:

  • Alkalmazottként: a leggyakrabban egy 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolással tudjuk igazolni, hogy van rendszeres havi jövedelmünk.
  • Vállalkozóként: kicsit bonyolultabb az eljárás, mivel vállalkozóknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állít ki „jövedelemigazolást”, a legalább egy éve fenntartott vállalkozás előző üzleti évének mérlege, vagy éves beszámolója alapján. Ezt kell kiegészíteni egy olyan igazolással, amely tartalmazza, hogy a vállalkozónak nincs tartozása a NAV felé.
  • Nyugdíjasként: nyugdíjasként az elsődleges jövedelem a nyugdíj. Az öregségi nyugdíjra szóló jogosultságunkat nyugdíjas igazolvánnyal és nyugdíjszelvénnyel tudjuk igazolni. Rokkantnyugdíjasoknak a rokkantság megállapításáról szóló véglegesítő iratot is be kell mutatniuk.
     
  • Külföldi munkavállalóként: ebben az esetben is a hiteligénylés kulcsa egy jövedelemigazolás lesz a munkáltatótól, vagy az adóhatóság által kiállított dokumentum lesz. Azonban ilyenkor is szükség van érvényes magyar személyazonosító okiratra. A legtöbb bankban német vagy angol nyelven is elfogadják már, de előfordulhat , hogy hivatalos fordítást kérnek.

Másodlagos jövedelem:
 

  • A másodlagos vagy kiegészítő jövedelmek fontos jellemzői, hogy önmagukban nem képezhetik a hitel fedezetét, azaz mindenképpen szükség lesz valamilyen igazolt rendszeres jövedelemre, ha hitelt akarunk felvenni. Azonban a másodlagos jövedelmek számbavételével növelhetjük a terhelhetőségünket, azaz nagyobb kölcsönt engedélyezhet nekünk a bank, amelyet esetleg - pusztán a jövedelmünkből kiindulva - nem kaphatnánk meg.
     
  • Kiegészítő jövedelem lehet például a GYES, GYED, szociális juttatások, családi pótlék, ösztöndíj, osztalék, értékpapír, műkincs stb. Ami fontos, hogy ezeket az extra bevételeket tudnunk kell valamilyen hivatalos irattal igazolni, például számlával vagy csekkel.


 

Hitelösszeg           3 000 000 Ft

Futamidő                         72 hónap

Havi törlesztőrészlet   52 040 Ft

Ez a példa  nem minősül a Ptk. 6:64. §-a szerinti ajánlattételnek. Az aktuális feltételeket és kondíciókat a Bank mindenkor hatályos Termékcsaládra vonatkozó hirdetményei tartalmazzák. A Bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

Kérem, mielőtt belefogna egy igénylésbe konzultáljon egy szakemberrel és/vagy foglaljon időpontot nálam. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr6514498046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása