Őszintén a Családi Otthonteremtési Kedvezményről...
2016. február 21. írta: Hitelt, de okosan

Őszintén a Családi Otthonteremtési Kedvezményről...

fuggoagy_naplemente.jpg
Tényleg idilli a CSOK? Feljegyzések egy pénzügyi tanácsadó naplójából...
2016 év elején lépett életbe az új, állam által nyújtott Családi Otthonteremtési Kedvezmény. Eltelt egy idő, amíg minden realizálódott, pontosításra került körülötte...
Ma ott tartunk, hogy egymásnak adják a kilincset azok a jelenlegi és leendő szülők, akiket foglalkoztat a családtámogatás ezen új rendszere.
.
CSOK - Új vagy használt ingatlanra? Önerővel vagy önerő nélkül?
Ezek azok a kérdések, melyeket 10 ügyfélből 10 feltesz.
.
Sajnos a szabályozás még mindig nem kristályosodott ki 100%-ban, hiszen van még kérdés
  • például az áfa kérdésben.

Az azonban egyértelműen mérhető, hogy a munkahelyeken most nem az "Éjjel-nappal Budapest" a sláger, hanem a CSOK!

Hiszen nagyon is felelősségteljes döntés, hogy legyen e egy családban 3 gyermek?? Az egy gyermekes szülőknél legyen-e második, és még sorolhatnám. Ezeket a kérdéseket - ha valaki igazán meggondoltan akar dönteni - nem lehet pár nap alatt eldönteni.

Ehhez pontosan kiszámított tervek és jövőképek szükségesek. Hiszen a mai 10 millió forint, amit az állam támogatásként nyújt, az például egy most születendő második gyermek középiskolai tanulmányainak beindításához is alig lesz elegendő....

Ezért mindenképpen fontos tudni, milyen lehetőségeink vannak. Mi olvasható ki - akár családonként eltérően - és vajon pontosan mit is jelent a sorok között az új támogatás?

Hiszen aminek ekkora előnyei vannak, ott a hátrány sem bújik meg örökké. És aki nem tudja ezeket már a legelején, az nem tud felelősséggel olyan döntést hozni, ami megfontolt és helyes. Csak gyorsat és elhamarkodottat, ami később komoly károkat is okozhat.

Egy biztos dolog:
Az irodai személyes megbeszélés után nem mindenki megy el tőlem boldogan. De az biztos, hogy aki igényelni fog CSOK-ot, annak
  • felelősségteljes pontos stratégiája lesz
  • és újratervezhető jövőképe, ha mégis történne valamilyen nem várt esemény.

Ha bármely kérdés elbizonytalanított, ne bízd a véletlenre, kérd átfogó elemzésünket!

INGYENES ELEMZÉST KÉREK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr278407038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása